23 вересня в Лондоні кілька чоловіків розпилювали в районі торгового центру Westfield у столичному районі Стратфорді кислоту. За попередніми даними, постраждали шість чоловік, повідомляють Факти ICTV з посиланням на  Daily mail.
 Один нападник затриманий. Служба швидкої повідомила, що медики надали допомогу, як мінімум, п’ятьом постраждалим, з яких троє доставлені в лікарні. «Ми не розглядаємо цей інцидент як такий, що має відношення до тероризму», — прокоментували в поліції.

До речі, подібні напади в Лондоні відбуваються досить часто. У 2016 році в Лондоні були зареєстровані 455 правопорушень, пов’язаних з використанням кислоти при нападі на людей, а в першому кварталі 2017 року було вже понад 100 випадків нападів. 14 та 15 липня в столиці було скоєно шість нападів з використанням кислоти.

Незважаючи на частоту подібних інцидентів, зараз вони привертають підвищену увагу на фоні хвилі терактів у Великій Британії. За останні півроку відбулися п’ять терактів, останній – 15 вересня. У задній частині поїзда метро у Лондоні вибухнув білий контейнер, який був залишений в сумці біля дверей вагона. Тоді постраждали 29 осіб.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ