Упродовж минулої доби, 01 липня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Російські окупанти, нехтуючи рішенням Тристоронньої контактної групи щодо встановлення так званого «хлібного перемир’я», проявляли невисоку активність практично по всій лінії зіткнення, повідомляє в ранковому зведенні штаб ООС.

Зазначається, що ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї і на окремих ділянках використовував заборонену Мінськими домовленостями зброї.

Як інформує штаб, підрозділи Об’єднаних сил надійно утримували займані рубежі, неухильно дотримувалися режиму припинення вогню і не піддавалися на провокації ворога. Адекватну відповідь давали лише тоді, коли дії агресора несли пряму загрозу нашим військовослужбовцям та мирному населенню.

«На Луганському напрямку неспокійно було в районі населених пунктів Щастя, Новоолександрівка, Кримське, де ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. А наших захисників Троїцького бойовики провокували пострілами із 82-мм міномету», – йдеться у зведенні.

Минулої доби противник також відкривав вогонь у районі Світлодарської дуги. Там наші позиції обстрілювалися із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також на Горлівському напрямку російські найманці розгорнули бойові дії у районі населеного пункту Луганське, де відкривали вогонь по наших позиціях із гранатометів та великокаліберних кулеметів. Ворог обстріляв із мінометів калібром 120 мм захисників Зайцевого, а по позиціях у районі Гладосового відпрацювала БМП.

На Донецькому напрямку упродовж минулої доби було тихо.

Але неспокійно було на Маріупольському напрямку у районі населених пунктів Водяне, Гнутове та Широкине. Вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог намагався змусити наших захисників відкрити вогонь у відповідь.

Втрат серед наших військовослужбовців немає.

Як раніше повідомлялося, проросійські бойовики обстріляли з мінометів житлові квартали Зайцевого Донецької області.

ІА "Вголос": НОВИНИ