Передає Корреспондент

За словами 17-річної Тетяни В., мешканки Адлера, співробітники спецслужб запевнили її в тому, що не збираються нікого заарештовувати, а хочуть лише «зрозуміти, що за персонаж цей Павло, чи реальна це людина, які у нього плани». Оскільки в Скайпі він листувався під ніком, а Вконтакте писав під псевдонімом «Роман Шухевич».

Роман Шухевич - Головний командир УПА

За угодою їй потрібно було приїхати до Гриба на зустріч, поставити йому кілька запитань про його плани на майбутнє, а натомість їй обіцяли видати закордонний паспорт, з яким вона зможе виїхати з Росії.

Вона зазначає, що про все розповіла Грибу.

«Ми обговорювали, що робити. Я готова була робити так, як він скаже. В результаті він вирішив, що повинна бути зустріч, інакше ми ніколи не зустрінемося», - розповіла Тетяна.

У виданні наголошують, що в редакції є реальна адреса дівчини і її матері, їхнє прізвище та інша інформація. Однак в публікації їх не називають з міркувань безпеки.

На відміну від дочки, мати відмовилася спілкуватися з журналістами.

Дівчина розповіла, що з 8-го класу захоплювалася історією України. У січні 2017 року у соціальній мережі вона познайомилася з хлопцем з України, який підписувався як Роман Шухевич. Спілкувалися українською мовою.

Тетяна зазначає, що обмінювалася з Грибом посиланнями на історичні публікації, різні відео.

Росіянка запевняє, що в березні вони вирішили жити разом, але для початку вона повинна була здати ЄДІ. Причому, додає вона, літо планували провести в таборі з підготовки бійців самооборони, а в подальшому поїхати на Донбас.

«Ми разом хотіли цього. І я покладалася в цьому питанні на нього: як він вирішить, так і зробимо, туди і поїдемо. Але ідея була - почати боротися за наші погляди, а потім уже будувати життя якось, сім'ю», - сказала Тетяна В.

За словами дівчини, в червні вона склала іспити і стала готуватися до переїзду, пішла в ФМС оформляти закордонний паспорт для переїзду в Україну.

«Через кілька днів у будинок до її сім'ї прийшли співробітники спецслужб. Дівчину з матір'ю забрали о сьомій ранку і повезли на допит. Допит проходив без адвоката, хоча і в присутності класного керівника. Після бесіди співробітник наказав Тетяні підписати документ про нерозголошення таємниці слідства. Вона не може говорити про суть справи, але дає зрозуміти, що секретні служби мали доступ до особистого листування молодих людей у Скайпі і ВКонтакте», - пише видання.

«Зустрічатися вирішили в Білорусі, оскільки в Україну без закордонного паспорта Тетяна в'їхати не могла, а Павло не наважувався їхати в Росію. Тетяна каже, що переліт із Сочі до Мінська оплатила її матір», - пише видання.

За даними видання, вдень 24 серпня молоді люди в присутності матері дівчини Наталії зустрілися на алеї біля гомельського вокзалу. Питання Павлу задавала мати - її цікавили його подальші плани.

«Зустріч була дуже швидкою. Ми поговорили про наші плани, весь час були на ногах, після дороги хотілося їсти, він мені приніс суху локшину. Потім ми з матір'ю пішли в бік зупинки, а він - на вокзал, але незабаром він повернувся до нас, ми обнялися», - розповіла дівчина, додавши, що через кілька хвилин за ними приїхало таксі і вони з матір'ю поїхали, а хлопець залишився на зупинці.

Родичі Гриба не довіряють історіям росіянки, які вона розповідає ЗМІ, і вважають, що вона "працює" за завданням ФСБ.

Нагадаємо, в Білорусі за загадкових обставин зник Павло Гриб, 19-річний син члена громадської ради Держприкордонслужби Ігоря Гриба. Батько стверджує, що ФСБ виманила Павла в Гомель під виглядом зустрічі з дівчиною і провела затримання.

Пізніше винуватиця зникнення 19-річного українця дійсно вказала на слід ФСБ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ