Про це повідомила британська поліція, - пише ВВС Україна.

У пожежі, що сталася тиждень тому на заході Лондона, загинули щонайменше 79 людей. Десятки залишилися без даху над головою.

У поліції кажуть, що вогонь почався не зумисне. Правоохоронці вирішать, чи висувати звинувачення в ненавмисному вбивстві.

Представниця поліції Фіона Маккормак заявила, що вони просять усіх мешканців будинку дати про себе знати - незалежно від того, були вони там під час пожежі чи ні. «Я не хочу, щоби були жертви трагедії, про яких ми не знаємо», - сказала вона.

«Наш пріоритет - зрозуміти, хто був у Гренфелл-Тауер. Чому вони там були - нас не цікавить», - заявила пані Маккормак.

За даними поліції, холодильник, який загорівся, був марки Hotpoint модель FF175BP. Поліція заявляє, що повідомила про це виробника і Департамент підприємництва, енергетики та промислової політики. Цю модель ніколи раніше не відкликали з продажу. Зараз її тестують.

Напередодні прем'єр Тереза ​​Мей розповідала, що фасади ще кількох будинків в Англії облицьовані таким же вогнезахисним матеріалом, як і Гренфелл-Тауер.

Експерти з пожежної безпеки в масовому порядку перевіряють висотні будівлі Лондона - по 100 на день. Як очікують, підсумки перевірки оприлюднять в кінці тижня.

Як писав «Вголос», у ніч на 14 червня у Лондоні потужна пожежа охопила 27-поверховий житловий будинок Grenfell Tower. Від будівлі практично нічого не залишилося.

Слідство вважає, що під час минулорічного ремонту Гренфелл-тауер компанія-підрядник облицювала будівлю не вогнестійкими, а дешевшими панелями з пластиковою основою, яка швидко загоряється.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ