Про це повідомляє сайт ye.ua.

Сьогодні, 30 січня, Хмельницькій міській дитячій лікарні передали санітарний автомобіль, що приїхав, як гуманітарна допомога з Норвегії. Символічна передача документів і ключів від сучасної «швидкої» відбулась на території християнської місії «Допомога», яка і співпрацює із подібною організацією в Норвегії.

«Ми давно контактуємо з Норвегією. Там знайшлося багато людей, які вирішили допомагати Україні. Вперше автомобіль швидкої допомоги нам привезли минулого року в Дунаївці. У Хмельницькому ми створили місію «Допомога», у Дунаївцях є місія «Сіон», яка споріднена з такою ж норвежською організацією», - розповідає пастор Олександр Фокун.

За його словами, одним із таких небайдужих норвежців, який пожертвував свої гроші на придбання автомобіля і сьогодні приїхав його презентувати - Ос Бьорн Еріксон. Пан Олександр каже, чоловік уже пенсіонер, але продовжує працювати, і увесь заробіток за літо він віддав на придбання швидкої для дитячої лікарні. Таких людей, як він – багато.

«Коли я був маленькою дитиною, моя мама навчила мене допомагати людям. Мені 67 років, я 42 роки працював з дітьми, учителем в школі. Викладав фізику і математику. Зараз я на пенсії, але продовжую допомагати людям», - каже Ос Бьорн Еріксон.

Як розповідає головний лікар Хмельницької міської дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня, презентований автомобіль – унікальний. Аналогів немає по всій області.

«Швидка спеціально обладнана, як реанімобіль. Ми кажемо, що він «розумний». На борту комфортно, можна працювати на високому рівні. В ньому можна не тільки транспортувати дітей, але і надавати невідкладну допомогу дітям. Там є ноші, система температурного контролю, подача кисню – все необхідне», - зазначає Наталія Олегівна.

Лікар каже, що спеціалісти дитячої лікарні, ще мають розібратись, як працювати з автомобілем. Подарунком дуже раді, адже медзаклад не мав санітарного автомобіля для транспортування дітей. 

ІА "Вголос": НОВИНИ