Про це повідомляє ТСН.

Немовля здатне харчуватися тільки через зонд і шприц. Для маленького Ореста кожна порція молока – це катування.

Для Аліна це була довгоочікувана дитина. Вона 11 років лікувалася від безпліддя, урешті зібрала гроші на еко-запліднення. Вагітність йшла добре, а ось при пологах малюка скалічили.

Не чекаючи природного початку, на 39-му тижні вагітності, їй без попередження пробили навколоплідний міхур. Незважаючи на стимулювання, народити жінка не могла. Серце малюка в утробі зупинилося і його екстрено витягали вакуумом. Аліна підозрює, що вакуум-екстрактор був накладений неправильно, і більшість травм новонародженого з'явилися саме через це.

Батько малюка, дізнавшись про діагноз, пішов з сім'ї. Сама Аліна вперше про проблему зважилася розповісти в соцмережах, коли просила гроші на лікування сина.

«До мене додалося дуже багато мам, які теж постраждали від цього ж лікаря і в цьому пологовому будинку, змирилися з цією своєю бідою і сидять з нею вдома, закрилися від світу і не хочуть про це говорити», – розповіла жінка.

Саме через їх підтримку Аліна вирішила піти подивитися в очі лікарям.

«Сьогодні я прийшла, щоб багато майбутніх мам, які будуть дивитися цю передачу, подумали, до кого краще йти, а до кого не звертатися», – пояснила вона.

«Вам буде це снитися кожен день», – побажала молода мама медику, коли показувала фотографію своєї дитини.

Акушер-гінеколог відкинула претензії на свою адресу і заявила, що дитина була хвора ще з утроби.

«Я схильна думати, що це якісь внутрішньоутробні процеси. Моя думка, що дитину треба дообстежити і виявити причину», – сказала вона і додала, що кесарів розтин не змінив би ситуацію.

Однак проведена генетична експертиза виявила, що спадкових вад у Ореста немає, тобто якби пологи пройшли нормально, він був би цілком здоровий. Прокоментував ситуацію і відомий столичний акушер-гінеколог Сергій Бакшеев.

«Швидше за все, дитина йшла неправильно», – пояснив він процес пологів і підкреслив, що вакуум, яким тягнули малюка, не винен – ​​це безпечний метод, який використовують у всьому світі. Але кесарів розтин міг би врятувати ситуацію. У той же час його відмовляються робити, щоб вписатися в статистику – за негласними правилами у всіх пологових України, кількість кесеревих розтинів не повинна перевищувати 25% від загальної кількості пологів.

Аліна вже подала заяву в поліцію, там відкрили провадження, але про хід і тим більше результати розслідування ще не кажуть.

«Зараз проводяться експертизи. Витребувана з медичних установ документація, яка стосується жінки і її новонародженої дитини», – розповіла начальник сектора комунікації ГУНП в Хмельницькій області Інна Глега.

Але більше, ніж покарати винних, Аліна хоче, щоб її синочок жив. Надію на це дає клініка з Китаю, але на лікування потрібні великі кошти.

ІА "Вголос": НОВИНИ