За відповідне рішення проголосували 29 із 32 депутатів міськради.

У тексті звернення, поданого на розгляд міськради фракцією ВО «Свобода», наголошено, що олігархія ‒ основа системної корупції й головна причина зубожіння українців і війни без кінця.

«Єдиний шлях ‒ це запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень. Майже всі необхідні законопроекти вже навіть є ‒ давно написані й зареєстровані у Верховній Раді. Однак «слуги народу» щоразу вигадують нові й нові безглузді «реформи», лиш би обійти ці ґрунтовні рішення. Чому? Все просто ‒ ці починання підривають самі основи олігархічного ладу в Україні. Це системний план ліквідації олігархії як явища. Наше завдання ‒ якнайшвидше запустити цей процес», ‒ наголосив депутат Хмельницької міської ради Віталій Діденко.

Як відомо, Антиолігархічний пакет докорінних перетворень передбачає повернення капіталів з офшорів i ліквідацію схем виведення грошей з України, денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням, ліквідацію приватних монополій, заборону приватизації стратегічних підприємств, деолігархізацію енергетики і справедливі тарифи, націоналізацію енергогенерації, використання природного газу, видобутого на території України, для населення, заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення, прогресивну шкалу оподаткування за принципом: «малий бізнес ‒ малі податки, великий бізнес ‒ великі податки». Детальніше з Антиолігархічним пакетом докорінних перетворень можна ознайомитися за посиланням.

Як уже писав «Вголос», 3 квітня щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні вкрай важливого Антиолігархічного пакету перетворень. Тоді націоналісти передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

Тоді лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок пояснював, що націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - зазначав Тягнибок.

Сьогодні ж Тягнибок привітав рішення Хмельницької міськради й зазначив, що незабаром подібні голосування відбудуться по всій Україні:

«Ставлення до Антиолігархічного пакету докорінних перетворень ‒ це лакмусовий папірець, тест на відданість нації і державі для кожного «слуги народу».

Саме таким тиском на владу ми наблизимо початок перемоги над олігархатом. Ці закони, після їхнього ухвалення, не просто послаблять, а взагалі позбавлять олігархів впливу на політику і економіку. Вони перестануть впливати на призначення чиновників, не зможуть запихати свої брудні лапи в бюджет і плодити монополії та недобросовісну конкуренцію».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ