Надзвичайно важливо, щоб на керівні посади всіх рівнів українці обирали чесних, добросовісних, грамотних і досвідчених керівників, справжніх патріотів України.

При цьому для успішної роботи керівника потрібні три найважливіші чинники: хотіти, знати як і могти змінити ситуацію в нашому суспільстві на краще. А починати ці зміни слід від фундаменту – від громади.

Саме так вважає кандидат сільсько-господарських наук, колишній проректор  Львівського національного аграрного університету, управлінець, а тепер чинний голова Годовицько-Басівської сільської ради, що на Львівщині, Василь Хмиз.

Мета - вивести свою громаду в число найуспішніших і найзаможніших в Україні

Зараз він - кандидат на посаду голови Сокільницької сільської ОТГ Львівського району і поставив собі за мету: вивести свою громаду в число найуспішніших і найзаможніших в Україні.

«Пригадую 2015 р: мене обрали на посаду голови Годовицько-Басівської сільської ради. У людей тоді минула влада незаконно забрала землю, тому вони втомилися від брехні і голосували за чесних…  Я багато зробив за цей час, тому зараз не розміщую великі бігборди, як інші кандидати, в мене є реальні справи, які я втілив у життя за час свого головування і саме з ними можу йти до громади. Біда ж конкурентів у тому, що вони не мають про що звітувати, бо всі свої роки на посаді використовували для свого збагачення і забули, що насправді служать  людям», - розповідає Хмиз.

На жаль, така ситуація, переконаний він, є типовою для нашої держави. Ми здобули незалежність від зовнішнього ворога, але ніяк не можемо побороти ворога внутрішнього – зловживання владою і корупцію. Наслідки цього – незаконна приватизація земель, підприємств, державного майна і цілих галузей господарства, невпинне падіння економіки держави, енергетична і економічна залежність її від зовнішніх постачальників і кредиторів, трудова міграція за кордон, стрімке скорочення чисельності населення і врешті решт - загроза втрати суверенітету держави в цілому.

При цьому Хмиз не приховує: повністю замінив увесь склад своє сільської ради, адже попередня влада створила людям багато проблем, замість того, щоб вирішити чинні. Зокрема, попередники пороздавали невідь-кому землі, а соціально-інфрастуктурних проектів у життя не втілили.

«Після того, як  я переміг на виборах, як господар, науковець і керівник почав спілкуватися з громадою, слухати її проблеми та побажання - і робив так, як хотіли люди, які згадували про ремонт доріг, тротуарів, освітлення тощо. Упорядковувати треба було багато, а бюджет у нас був скромний, проте ми багато змогли», - додає кандидат.

Він наголошує: готовий надалі служити своїй громаді: відроджувати територію і створювати тут місці робочі місця та комфорт для мешканців; та розвивати сільське господарство і бізнес, який приноситиме кошти для громади і розвитку територій.

«Люди хочуть, аби у владі були чесні, освічені, патріоти, які працюватимуть на громаду.  А в мене люди всі, як рідні. Вважаю, що влада має бути корисною для людей, а не для себе, а керівник - бути розумним, досвідченим і дбати про людей та їхній добробут. Тому я не дозволяв у свою роботу втручатися ні олігархам, ні чиновникам – слухав лише людей, - зазначає Хмиз. - Я навчив наших людей колективності і тепер вони дбають не лише про свою власність, а й про комунальну».

Перш за все треба дбати про людей

«Я завершую свою каденцію і чесно спілкуюся з виборцями, розказуючи, що зробив. І пишаюся нашою 8-тисячною громадою, яка є однією з найкращих в області та  економічно спроможною. І у майбутньому хочу створити одну із найкращих громаду на Львівщині і, може, в Україні, покращуючи на місці медичну, соціальну, освітню та інші сфери. І у цьому мені допомагатиме моя команда - досвідчені, перевірені, чесні і професійні люди», - наголошує Василь Хмиз.

Він, як ніколи переконаний: українське село потребує сьогодні відродження – без цього не буде успішної країни. І починати треба з малого: для людей все треба зробити чесно і безкоштовно.

«Я до людей ставився ввічливо і з повагою. Вони ж мудрі і знають, що обирають не лише голову, а й своє майбутнє. Якщо оберуть відповідальну і чесну людину на посаду – оберуть краще життя. А у мене хороша і серйозна команда. Та й чесно скажу: до родичів так ставлюся так добре, як до своєї громади. Люблю людей і завжди їм допомагаю – це і є призначення влади!

Тому й хочу вивести нашу громаду в число найуспішніших і найзаможніших в Україні. Ми разом з вами створимо показову громаду, в якій будуть щасливо жити люди, рости і здобувати освіту наші діти, гідно і забезпечено почуватись наші пенсіонери», - резюмував кандидат.

ІА "Вголос": НОВИНИ