Про це під час прес-конференції: «Особливості святкування Різдвяних та Новорічних свят у Львові» у понеділок, 4 грудня, розповіла директор ЛКП «Довженко центр» Марта Іванишин, передає кореспондент «Вголосу».

За її словами, заходи у місті розпочалися зі світла Вифлеємського вогню ще вчора в соборі Святого Юра. А вже 19 грудня у церкві св. Миколая, а також 31 грудня у храмі Святого Лазаря лунатимуть літургії у виконанні капели «Дударик». Традиційну для міста шопку з дерев'яними двометровими скульптурами почнуть монтувати 23 грудня на площі Ринок.

«25 грудня, на католицьке Різдво, на площі Яворського відбудеться вулична вистава за участі акторів театру «Воскресіння». А увечері 31 грудня Оперний театр стане незвичайним арт-об'єктом: на його фасаді створять 3D-маппінг шоу, – додала Марта Іванишин. – До слова, Новий рік можна буде зустрічати на 3-х локаціях Львова: біля головної ялинки поруч із Львівською оперою, у дворику Палацу мистецтв та у Парку культури».

Також вона розповіла, що 6 січня традиційно виноситимуть дідуха під супровід колядок. У цей день в Італійському дворику відбудеться і театралізований Святвечір. А 7 та 8 січня Дворик Ратуші перетвориться на сцену для театру «Воскресіння», який покаже неймовірну різдвяну виставу «Коли ангели спускаються на землю».

А упродовж 7-9 січня у Музеї народної архітектури та побуту відбудуться святкування «Різдво в Гаю». Відвідувачі зможуть побачити, як святкували Різдво в українському селі, а також поколядувати з вертепами. Лунатимуть колядки і 8 січня, коли центром міста пройде святкова Хода звіздарів.

До слова, на свята у місті очікують на близько 400 тисяч туристів.

Із детальною програмою заходів можна ознайомитись тут.

Нагадаємо також, на вихідні у Львові запрацює різдвяний ярмарок, а 17 грудня запланували відкриття новорічної ялинки на проспекті Свободи. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ