Про це він сказав перед допитом в Генпрокуратурі 3 квітня, - передає Українська правда.

«Наскільки мені відомо, буде стояти питання про відсторонення на час розслідування провадження від посади. Не боюсь і навпаки сам буду клопотати про це для збереження об’єктивності розслідування. Щоб не було жодного втручання у роботу чи то комісії, чи своїх підлеглих прокурорів», - сказав Холодницький.

Він також додав, що станом на 3 квітня продовжує виконувати свої обов’язки керівника САП,

«Ставлю підписи, призначаю прокурорів – виконую свої обшуки повністю», - сказав Холодницький.

За його словами, він досі не знає, ні що йому інкримінують, ні про що йдеться у дисциплінарних скаргах до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

«Про скарги до КДКП знаю зі ЗМІ. Жодних повідомлень про відкриття провадження і про те, у чому суть, – не знаю, невідомо. Усе з чуток, якими повниться медійний простір», - сказав Холодницький.

Він додав, що також не знає, чому його викликали на допит.

«Хочу з'ясувати, з якою метою визивають, бо формально написано «для відібрання зразків голосу», але мого голосу є достатньо і в публічному полі», - сказав Холодницький.

Раніше у ГПУ заявили, що вже півроку розслідують справу, де фігурує Холодницький. Правоохоронці виявили окремі факти злочинів, які міг вчинити керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Генеральний прокурор України Юрій Луценко також попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання щодо зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як писав «Вголос», під час прослуховування кабінету керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького детективи НАБУ виявили факти тиску на прокурорів та суддів, а також зливу інформації про обшуки.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. Керівник ж Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що жодного разу не спілкувався з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим.

Раніше Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на «жучок» для прослуховування. Він також сказав, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

ІА "Вголос": НОВИНИ