Про це повідомляє хорватське видання Jutarnji List.

За інформацією медіа, у футболіста чотири або п'ять разів брали допінг-пробу навесні 2017 року. Оскільки з єврокубків Шахтар вилетів у лютому, то тест показав позитивний результат після одного з матчів в Україні, йдеться в публікації.

Видання зазначає, що Срна не міг попастися на забороненій речовині після поєдинку першого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти Наполі 13 вересня, оскільки результат не став би відомий так швидко, а УЄФА вже відреагував би дискваліфікацією гравця.

Якщо допінг-проба хорватського захисника дійсно виявилася позитивною, Федерація футболу України повинна повідомити про це Всесвітнє антидопінгове агентство. Потім передбачена процедура, згідно з якою клуб, а також гравця інформують з приводу подальшого розслідування й здачі повторного тесту. У 99 відсотках випадків, пише медіа, проба-Б підтверджує наявність допінгу.

Раніше ЗМІ поширили інформацію, що Срна провалив допінг-тест.

Повідомлялося, що саме через це захисник не полетів з командою на виїзний матч чемпіонату України в Одесу проти Чорноморця.

Наставник Шахтаря Паулу Фонсека пояснив відсутність хорватського гравця на матчі в Одесі тим, що це було рішення самого тренера, яке диктувалося наміром надати йому відпочинок.

УЄФА не підтвердив, але й не спростував інформацію про те, що хорватський гравець нібито провалив допінг-тест.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ