[media=135739,135740] 

Скандальне відео Домагоя Віди разом з Огнєном Вукоєвичем викликало хвилю обурення у російських громадян. Своїх «п'ять копійок» з цього приводу вирішив вставити і російський боксер Денис Лебедєв.

Його український колега Іван Редкач виклав на своїй сторінці в Інстаграмі своє загальне фото з Відою:

Лебедєв ж своє ставлення до захисника збірної Хорватії висловив в коментарі під фото: «Півник хорватський», – написав він.

Нагадаємо, екс-гравці «Динамо» Огнєн Вукоєвич та Домагой Віда, які грають за збірну Хорватії на ЧС-2018, виклали в Instagram відео, на якому кричать «Слава Україні!». Його вони зняли після гри зі збірною Росією, яку Хорватія перемогла у післяматчевих пенальті. Коли ж їхнім відео зацікавилася ФІФА, спортсмени сказали, що пожартували.

Пізніше з'явилась інформація, що Футболіста збірної Хорватії Домагой Віду можуть дискваліфікувати за відеозвернення до українців. Проте він отримав тільки формальне попередження від ФІФА і не буде дискваліфікований на півфінальний матч ЧС-2018 проти Англії.

Також футболіст збірної Хорватії Домагой Віда, який опублікував у соцмережі резонансне відео, став причиною маси жартів жартів і мемів.

Хорватський футболіст Домагой Віда вже офіційно виправдався за своє відеозвернення і сподівається, що його вигук «Слава Україні» будуть сприймати, як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Згодом посольство України у Великій Британії відреагувало на те, що у кількох британських топ-медіа назвали націоналістичним гасло «Слава Україні», яке захисник футбольної збірної Хорватії Домагой Віда вигукнув у своєму відео зверненні.

ІА "Вголос": НОВИНИ