[media=138455,138456] 

Про ці ті інші пригоди на найвищій вершині світу він розповів у коментарі журналістам.

«Підніматись було важко, бо було холодно. На вершині емоції переповняли. Однак добра погода була лише 7-10 хв. Потім різко змінилася. На висоті 8848 мти розумієш, що здіймається вітер і на відстані витягнутої руки ти вже не бачиш, а температура опускається, з’являється звіриний страх. Але ці хвилини дуже важко з чимось порівняти. Це неймовірний адреналін. Ти бачиш весь світ», - розповів альпініст.

Він розповів: підкоривши вершину, він та його товариші мали багато ідей для реалізації. «Хотіли заспівати гімн України на вершині. Але при цій погоді і в цій ситуації ми зродуміли, що можемо похоронний гімн заспівати. Тому дуже швидко зібралися та спкустилися вниз», - уточнив львів'янин.

Попри всі небезпеки підкорення Евересту, Роман каже вже планує підкорити нові вершини. «Ми адреналінозалежні. Наступні сходження мають бути ще цікавіші. Адже ви поборюєте не гору, ви поборюєте самі себе. Головне – правильний командний дух та тренування».

Як писав «Вголос», 14-го травня львів'янин Роман Городечний підкорив найвищу вершину світу – гору Еверест. 11 травня туристична група вирушила із Базового табору, а за три дні уже побачила пік Джомолунгми.

Однак при спуску із вершини гори альпіністи потрапили у біду. У них раптово погіршився стан здоров'я. Городечний та його колега киянин Тарас Поздній відбилися від групи. Життя чоловіків опинилися під загрозою, а страхова компанія відмовилася оплатити вертоліт.

Зрештою, альпіністів врятували з Евересту, транспортувавши вертольотом в місто Луклу. Вчора, 22 травня, його урочисто зустріли у Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ