[media=133902,133903] 

Про це розповів голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Церква, що на вул. Дорога Кривчицька, є збудованою в 1630 році, тому реставраційних робіт вона б і так потребувала. Але схил, який почав обвалюватися внаслідок неправильного водовідведення з покрівлі, спровокував негайне втручання. Через нього утворилися тріщини на стінах храму, тому існувала загроза створення аварійної ситуації», - зазначив посадовець.

Також Лозинський розповів, що схил, який споруджують на території храму, складається з двох частин: дві підпірні стінки і набивні палі, які у Львові для укріплення схилу ми використовуєть вперше.

Отець Роман, сотрудник храму св. Іллі розповів, наскільки ситуація є критичною, та що до цього могло призвести:

«Церква потребує відновлювальних робіт із багатьох причин. Це як природні умови, так і специфічна побудова. Через те, що вода із покрівлі потрапляє в ґрунт та робить його нестійким, ми зараз маємо таку проблему. В аварійному стані храм перебуває вже 15 років, найбільше допомагають місцеві мешканці, але парафія маленька, тому доводиться тяжко».

Голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський повідомив, що церкву збудували в 1630 році, тому реставраційних робіт вона й так потребувала б. Але схил, який почав обвалюватися внаслідок неправильного водовідведення з покрівлі, спровокував негайне втручання. Через нього утворилися тріщини на стінах храму, тому існувала загроза створення аварійної ситуації. На розробку проекту виділили 1 млн 180 тис. гривень. Роботу планують закінчити наприкінці вересня, після чого буде оголошено тендер щодо закупівлі.

ІА "Вголос": НОВИНИ