Про це повідомив «Інтерфакс-Україна», посилаючись на інформацію прес-служби Національної поліції Київської області.

У поліції заявили, що учасники ходи пішли до Києва в обхід міської межі Борисполя.

Як повідомляє «Радіо Свобода», коли учасники ходи проходили громадський блокпост перед Борисполем, учасники протесту кидали у них яйцями та пляшками. Проте учасників ходи з обох боків оточили правоохоронці, щоб не допустити сутичок.

 

Раніше депутати Бориспільської міської ради на позачерговій сесії 22 липня заборонили проведення Всеукраїнського Хресного ходу світу любові і молитви за Україну Української Православної Церкви через Бориспіль.

Як писав «Вголос», «Хресну ходу» в Києві охоронятимуть 4500 поліцейських, щоб не допустити провокацій під час заходу. Також СБУ закликала активістів не нагнітати ситуацію щодо «Хресної ходи».

Учасникам ходи запропонують на в’їздах до Києва сісти в автобуси, і не пересуватися столицею пішки, щоб запобігти провокаціям. Крім цього вони будуть проходити огляд на металодетекторах.

Нагадаємо, що «Хресна хода» почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. Напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де намічено урочисте богослужіння.

ІА "Вголос": НОВИНИ