Лише у 2000 році Всесвітня ветеринарна асоціація заснувала день ветеринара, яке випадає на 24 квітня. Воно має на меті показувати важливість роботу ветеринара саме для поліпшення здоров'я і проживання тварин.

 

Так співпало, що 24 квітня відзначають день лабораторних тварин, що був заснований у 1979 році.  З огляду на те, що у світі щороку гине 150 мільйонів піддослідних тварин, ООН підтримала ініціативу Національного антивівісекційного товариства захищати тварин. Відтак розвинувся рух «Краса без жорстокості», який закликав не використовувати тварин у косметичній галузі, переходити на рослинну сировину.

У той же день, але у 1957 році Всесвітня федерація демократичної молоді вирішила відзначати міжнародний день солідарності молоді. У такий спосіб молоді люди хочуть звернути на себе увагу влади, суспільства. Адже у кожного покоління молоді є свої проблеми.

Маємо 24 квітня також іменинників. День ангела святкують чоловіки - Яків, Іван, Тихон. Християни у цей день згадують великомученика Антипа єпископа Пергамського, який був учнем Іоанна Богослова. Мощі Антипа, який загинув мученицькою смертю у часи імператора Нерона (54-68), мають чудотворну силу зцілення.

Народні повір'я

Якщо зацвіла верба - до потепління

День на Антипа - несприятливий до посадок на землі

Дівчата, що втратили коханого та вдови йшли до ріки, черпали лівою рукою воду і бризгали собі на обличчя, відганяючи за течією свою тугу.

Відомі історичні дати

1646 рік - укладена Ужгородська церковна унія

1648 рік - реєстрові козаки повстали проти польської влади, чотири полки перейшли до гетьмана Богдана Хмельницького.

1793 рік - на Правобережній Україні за наказом Катерини II створено православну єпархію.

 

Читайте також...

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ