Там патрульний поліцейський сказав, що не знає, хто такий Олег Сенцов, і звинуватив людей у тому, що вони мітингують за гроші, пише «Вчасно».

«Коли з'явилася поліція, я підійшла до них, щоб пояснити, для чого ми зібралися. Почула у відповідь, що не можна збиратися групами, більшими за 10 осіб. Також один з поліцейських, сміючись, заявив, що не знає, хто такий Олег Сенцов, і не зобов'язаний цього знати», – розповіла волонтер Галина Одноріг.

Слова патрульного вкрай обурили всіх активістів.

«Я спробувала пояснити поліцейським, але вирішила, що не варто «метати бісер перед свинями». Так, ми всі, хто прийшли в неділю на підтримку Олега Сенцова, проплачені з 2014 року, коли ризикували своїм життям, щоб захистити наш Маріуполь. Так, проплачені кров'ю нашого українського народу, який такою страшною ціною домагається свободи, проплачені тисячами загиблих Героїв і десятками в'язнів, які в російських в'язницях борються за нашу з вами демократію», – сказала волонтер.

Разом з тим, начальник управління патрульної поліції в Донецькій області Михайло Вершинін пояснив виданню «0629», що з патрульними проведуть роз'яснювальну бесіду.

«Немає в нас права переслідувати його за законом за те, що він не знає, хто такий Сенцов. На жаль, морально-етична сторона цього питання кидає на нас пляму. Поліцейський повинен розуміти, що відбувається навколо, в цьому випадку це невихованість і неосвіченість патрульного і небажання самоосвічуватися. Будемо проводити бесіди не тільки з ним. На жаль, скрізь є такі люди, яким цей світ потрібен, щоб відпрацювати і випити пива», – каже Вершинін.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він припинив голодування.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ