Про це пише «Іран сьогодні».

У місті Ензелі відбулась виставка «Інший погляд» художника-самоучки Хоссейна Агаіпура. У своїх роботах він вимальовує портрети на картах різних міст світу і потім переносить їх на полотна. 

«Карти міст самі по собі створюють картини, які можна побачити тільки зверху. Спочатку я знаходжу всі ці контури, а потім малюю на їх основі портрети», – пише художник на своєму веб-сайті.

Агаіпур каже, що найпростіші і знайомі речі можна сприймати по-іншому, якщо спробувати подивитися на них під незвичайним кутом. 

«Я хочу кинути людям виклик. Хочу, щоб вони спробували почати дивитися по-іншому. Я переніс контури карт на свої полотна, щоб вдихнути в міста нове життя. Я хотів надати їм інший вигляд, відмінний від того, який їм нав’язали цеглу та каміння», – каже художник.

Хоссейн вважає, що міські дороги – це ті самі місця, де проходить повсякденне життя людей з масою позитивних і негативних емоцій, дороги – це вени міста. 

Художник створив 25 картин в своїй унікальній техніці і ще зробив 300 ескізів. Деякі скетчі виконані на основі карт іранських міст. 

ІА "Вголос": НОВИНИ