ЛЬВІВ, 29 ГРУДНЯ, PRESSTIME.COM.UA. - Сьогодні вночі невідомі знищили єврейські надписи на фасаді відреставрованого будинку у Львові за адресою вул. Котлярська, 8, в якому бував Шолом Алейхем.

Про це PRESSTIME повідомив Євген Булавін, який від реставрував фасад будинку за власні кошти.

«На фасаді будинку було багато малюнків, надписів, більшість з них польською, на івриті був один стовпчик з малюнками, які мають історичну цінність. Ми це все зберегли, реставрували. Сьогодні вночі саме надпис на івриті закидали масляною фарбою. Це було зроблено навмисно», - розповів Булавін.

Булавін склав заяву у райвідділ міліції за фактом знищення фасаду.

Він повідомив, що у будинку по вул. Котлярській,8 планується відкриття кав'ярні.

«Я звернувся в управління охорони історичного середовища. Вони дали добро на збереження історичного вигляду фасаду. Півроку йшли реставраційні роботи. Колір фасаду і надписи - все було відновлено. Це єдиний будинок у Львові, фасад якого був повністю реставрований у відповідності до 100 річної давності».

У будинку за адресою Котлярська, 1 свого часу два роки жив єврейський письменник Шолом Алейхем (1859-1916). Булавін переконаний, що пісенник бував у будинку № 8 по цій вулиці, адже саме тут на початкусто ХХ ст. знаходилася найближча книгарня та кафе.

За свідченням експертів, напис наівріті на фасаді будинку на вул. Котлярська, 8, був побутового змісту.  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ