Про це повідомила в суботу, 21 липня,  прес-служба 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

«Вчора приблизно о 20:00 бійці 93-ї бригади «Холодний Яр» помітили силует людини, який рухався у напрямку одного з опорних пунктів з боку Докучаєвська. Путінські найманці випустили в її бік дві міни калібром 120 мм, але, на щастя, не влучили, й людина продовжувала рух. Згодом стало зрозуміло, що це літня жінка, яка ледь-ледь пересуває ноги, аж поки не впала!» – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що розвідники 93-ї бригади висунулися вперед і на руках занесли жінку в безпечне місце на «опорник».

Первинний огляд жінки медиками бригади попередньо показав крайній ступінь фізичного виснаження, підвищений тиск, стенокардію, проблеми з легенями.

Після надання першої домедичної допомоги жінку доставили до центральної районної лікарні міста Волновахи. Нині вона перебуває там у неврологічному відділенні.

Спочатку жінка нічого не чула і не могла говорити, що могло бути наслідком контузії. Утім, за ніч її стан покращився. Бабуся почала відповідати на питання, проте чує все одно погано.

Старенька розповіла, що звати її Марія Володимирівна Походило (або Проходило). Вона прийшла з Докучаєвська, де мешкала разом із донькою Оленою «на квартирі» на вулиці Мостовій у будинку №3. Донька працює у місцевому водоканалі.

«Можливо, бабуся заблукала у пошуках собаки. Адже саме її вона почала кликати, коли заговорила вперше. Проте, пізніше сказала, що собаку застрелили», – розповіли в бригаді.

«Вчора вночі пацієнтку привезла військова «швидка». Жінка не йшла на контакт, нічого про себе не змогла розповісти. Пізніше, коли прийшла до тями, назвала свої прізвище, ім’я та по батькові і сказала, що вона нібито з Докучаєвська. Але достеменно з’ясувати це поки неможливо, ніяких документів вона при собі не мала.
Нині вона почувається добре, їсть, ходить. Можливо, пацієнтка пережила стрес, і в неї тимчасова амнезія», – повідомила медсестра неврологічного відділення центральної райлікарні Волновахи Ольга Іванівна.

Врятована пенсіонерка Марія Володимирівна в районній лікарні.

ІА "Вголос": НОВИНИ