У Hyundai вже є електромобіль, але він поступається своїми можливостями моделям конкурентів, – пише ВВС.

Разом зі своєю філією Kia Hyundai до 2020 року планує випустити 31 екологічну модель авто. Про такі плани компанія оголосила на тлі зростання конкуренції на цьому ринку.

Hyundai анонсував вихід трьох гібридних авто, восьми електромобілів і двох автомобілів на паливних елементах. Компанія також планує розробити свій перший спеціальний засіб для електромобілів, застосування якого дозволить їхнім авто проїжджати більшу відстань на одному заряді.

Поточна електрична модель Hyundai Ioniq має діапазон пробігу 280 км. Це менше, ніж Bolt, який випускає концерн General Motors, чи Model 3 від Tesla, які проїжджають понад 350 км.

Автоаналітик Робін Чжу з компанії Bernstein Research вважає, що нова модель Hyundai буде конкурентоспроможною, якщо вона з'явиться після 2021 року. Навіть попри те, що їхній престижний конкурент Tesla, ймовірно, до того часу вже перевищить очікуваний діапазон пробігу.

Останній прорив Hyundai на цей ринок виник в умовах зростання глобальної конкуренції серед електромобілів. На додаток до таких виробників електромобілів як Tesla та Faraday Future великі американські, японські та європейські автовиробники зараз пропонують свої моделі.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, у 2016 році продали 750 тисяч електромобілів.

Попри те, що найдорожчий сегмент ринку електромобілів припадає на Норвегію, найбільше таких авто продається в Китаї.

За минулий рік у Китаї продали 40% усіх світових обсягів електромобілів. Це вдвічі більше, аніж у США. Крім того, за підрахунками консалтингової компанії McKinsey, в Китаї виготовили 43% усіх 873 тисяч електромобілів, випущених у 2016 році.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ