Під час брифінгу у Москві Захарова заявила, що українська влада невдовзі звинуватить Кремль в організації другого Майдану, пише УНІАН.

«Можу закластися: пройде не так багато часу, і київський режим звинуватить РФ, знаєте в чому? У тому, що другий Майдан було організовано РФ, -виголосила Захарова. - Не смійтеся, це смішно зараз, однак так буде. От побачите, і що вся нинішня влада в Києві, і всі ті, хто прийшов до влади у 2013-2014 роках і здійснив конституційний переворот у цій країні, - теж за ними стоїть Росія».

«І Майдан буде приписаний руці Кремля, от побачите. Станеться це, коли вся ситуація дійде свого апогею, коли вже не буде чим дивувати власне населення, коли закінчаться ресурси, на яких зараз більш-менш підтримується ситуація. От тоді буде вчергове знайдено глобального ворога», - додала вона.

Як уже писав «Вголос», американське видання The New York Times опублікувало статтю, в якій, посилаючись на слова експерта Ельмана, вказало, що успіх запусків ракет Північною Кореєю став можливий через закупівлі на чорному ринку двигунів, можливо, з українського заводу «Південмаш».

У відповідь на це секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала ракетні двигуни і будь-які ракетні технології в Північну Корею.

Появу відповідних публікацій в іноземних ЗМІ в Мінінформполітики України і на заводі «Південмаш» назвали провокацією і кампанією російських спецслужб.

В.о. голови Державного космічного агентства України Юрій Радченко зазначив, що Україна раніше постачала космічні ракети з двигунами РД-250 до Росії, і що зараз РФ цілком може передавати їх Північній Кореї.

ІА "Вголос": НОВИНИ