ЄС ухвалив угоду з Україною щодо засекреченої інформації.

Євросоюз схвалив угоду з Україною, яка дозволить надавати Києву засекречену інформацію. Йдеться, зокрема, про супутникові знімки, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що спочатку угода укладається на рік із можливістю продовження. Як зазначає агентство, постпреди країн ЄС були проінформовані про угоду під час зустрічі у вівторок.

До того, міністр закордонних справ рф Сергій Лавров заявив, що відправлення миротворців в Україну може призвести до прямого зіткнення між росією та НАТО.

Відповідну заяву він зробив, виступаючи перед студентами Московського державного інституту міжнародних відносин, повідомляє "Європейська правда".

 

«Наші польські колеги вже заявили, що зараз буде саміт НАТО, треба направляти миротворців. Вони, сподіваюся, розуміють, про що йдеться. Це буде те саме пряме зіткнення російських і натівських збройних сил, якого всі не те що хотіли уникнути, а говорили, що ніколи не має відбутися у принципі», - сказав Лавров.

 

Нагадаємо, відсьогодні будь-який гуманітарний вантаж ввозиться тільки на підставі декларації. Письмового погодження начальника військової адміністрації вже не вимагають. Про це сьогодні, 23 березня, повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко.

ІА "Вголос": НОВИНИ