«Євробачення» наступного року відбудеться у вільний, мирній та незалежній Україні.

Так висловився фронтмен гурту “Kalush Orchestra Олег Псюк сьогодні, 17 травня, під час брифінгу у Львові.

За його словами, на сьогодні низка європейських країн висловила бажання надати свої майданчики під проведення «Євробачення» у 2023 році, якщо через бойові дії Україна не зможе цього зробити.

«Я вважаю, що це – хороший жест. Велика подяка їм за це. Але ми сподіваємося, що наступного року Україна прийме «Євробачення» в цілісній, розбудованій та щасливій країні», - зазначив Олег Псюк.

Голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький нагадав, що у 2016 році, коли перемогу Україні на конкурсі принесла Джамала, теж постало питання чи зможе наша країна забезпечити безпеку проведення конкурсу.

«Ми робимо все можливе, щоби «Євробачення» відбулося в Україні. Я сподіваюся. Що так і станеться», - запевнив він.

Але рішення, з огляду на безпеку, буде прийматися разом з Європейською мовною спілкою. Адже навіть у 2017 році, коли Україна приймала «Євробачення», були сумніви у безпеці, хоча тоді таких широкомасштабних боїв на території України не велося.

«Проте тоді Україна заклала 15 млн євро фінансової гарантії на випадок широкомасштабної війни. І тоді б за ці кошти конкурс би проводила інша країна», - пояснив Микола Чернотицький.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 15 травня гурт Kalush Orchestra своєю піснею Stefania приніс перемогу Україні під час пісенного конкурсу «Євробачення».    

ІА "Вголос": НОВИНИ