31 серпня 265 народних депутатів наочно довели, що вони служать Кремлю і хочуть бачити у статусі своїх колег-депутатів бандитів з Донбасу на зразок Гіві та Мотороли. Є серед тих 265 перевертнів, які проголосували за зміни до Конституції і надання особливого статусу Донбасу, і обранець від 19-го округу, лідер «Народного фронту» Волині, в минулому затятий і дуже галасливий «патріот» Ігор Гузь.

Цим відкрито антиукраїнським голосуванням Ігор Гузь лише підтвердив, що прогинання під партійного боса для нього важливіше ніж думка виборців. Виборці не обирали його для того, щоб він здав частину України кремлівському карлику та його бандам терористів, які щодня вбивають українців. Це ж вдумайтеся, яка ганьба, весь Опозиційний блок і колишні «регіонали» голосували за зміни до Конституції. І в унісон з ними кнопку тиснув Ігор Гузь!

Якщо особливий статус Донбасу таки набуде реального виміру, Україна буде кормити російських найманців і їх пособників, на руках яких кров тисяч українців. А Путін зможе офіційно завезти троянського коня під назвою ДНР і ЛРН та підірвати українську незалежність зсередини.

Рік тому бездарні генерали на чолі з головнокомандувачем Петром Порошенком по суті спричилися до Іловайської катастрофи, через півроку те саме сталося і під Дебальцеве. І за це досі ніхто не поніс відповідальності. А сьогодні народні депутати і в їх числі Ігор Гузь здали всю Україну, не відриваючи задів від теплих парламентських крісел.

Зміни до Конституції, які стосуються територіально устрою і статусу окремих територій, має приймати народ України на референдумі і аж ніяк не купка людей, які контролюють олігархами. Фактично, нардепи підтримали на законодавчому рівні міф про винятковість Донбасу. Таким голосуванням Ігор Гузь продемонстрував те, що він не українець, а безвольний малорос, голова якого повернута не до інтересів нації, а до своїх босів-олігархів. Путін, безумовно, щасливий, що в українському парламенті є так багато депутатів, які готові торгувати незалежністю держави і її територіями.

Кожен обирає ким і з ким йому бути: патріотом і з Україною чи холуєм і з Путіном. Ігор, схоже, обрав останнє. Залишається лише купити постоли та квиток до Москви, бо 19-му округу депутат-«холуй» не потрібен.

 

Ярослава Вознюк

 

ІА "Вголос": НОВИНИ