Про це в інтерв'ю «Вголосу» заявив в.о. Міністра оборони України у лютому-березні 2014 року, командувач ВМС України у 2006-2010 роках, адмірал Ігор Тенюх.

Так, Тенюх розповів, що до компетенції Міністра оборони входить лише пропонування кандидатури командувача ВМС, натомість остаточне рішення про призначення - за Верховним головнокомандувачем.

«На момент мого призначення командування ВМС взагалі не було. Віце-адмірал Єлісєєв (на той час в.о. командувача ВМС) написав рапорт і усунувся від виконання своїх обов’язків ще 23 лютого. Так само зробив начальник Генерального штабу. Разом з тим, Березовський як заступник командувача ВМС з бойової підготовки відповідно до перспективного плану мав обійняти цю посаду. Тому він пройшов спецперевірку і був призначений. Першу ніч він працював як належить. А що сталося далі... То для мене, напевно, найбільша загадка», - зазначив Ігор Тенюх.

Нагадаємо, 2 березня 2014 року (наступного дня після призначення командувачем ВМС України) Денис Березовський перейшов на російський бік, зрадивши присягу народу України та склавши присягу на вірність «мешканцям АР Крим та міста Севастополя». 

Більше про це читайте у повній версії інтерв'ю – Адмірал Ігор Тенюх: «Якби ЗСУ не були приведені у бойову готовність, «русскій мір» давно був би по Дніпро».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ