Депутат нагадав, що  25 січня цього року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію на тему «Функціонування демократичних інститутів в Україні», деякі тези ЯКОЇ є антиукраїнськими за суттю і ретранслюють точку зору агресора.

«Найперше – це фактично вимога надання особливого статусу Донбасу (зміни до Конституції в контексті Мінських угод).

Також надто пильною була увага доповідачів ПАРЄ до незаконно ухваленого "мовного" закону в частині збереження встановлених Ківаловим та Колєснічєнком так званих "низьких бар'єрів для використання мов національних меншин", навіть у разі визнання закону неконституційним у Конституційному Суді.

У фінальний текст резолюції увійшли ще кілька абсолютно неприпустимих тез: розкритиковано люстрацію – очищення влади, прописано "захист прав опозиції" в інтересах того ж таки "Опоблоку", на один щабель поставлено злочини влади проти активістів Майдану і події в Одесі 2 травня 2014 р., засуджено заборону в'їзду в Україну одіозним московським журналістам.

Згадана резолюція – це насправді черговий провал української дипломатії. Влада повинна зрозуміти, що у світі поважають сильних, тих, хто вміє відстоювати національні інтереси», - йдеться в заяві.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ