Матч був дуже напруженим, галичани зуміли дотиснути суперника лише у третьому та четвертому періодах – 3:2 та 1:0. Перший та другий періоди поєдинку завершилися нічиєю – 0:0 та 1:1. Підсумковий рахунок зустрічі 5:3.

Після важливої перемоги головний тренер «Динамо» Ігор Зінкевич відповів на запитання журналіста «Вголосу».

Як змінилося «Динамо» за період літнього міжсезоння?

Кілька гравців завершило виступи  це Дмитро Алєксєєв, Дмитро Федоришин та Олександр Цвіркун. Минулого сезону в нас в оренді перебував одесит Володимир Ситник. Ми вирішили його повернути в одеську команду. Загалом, основний склад зберегли. На щастя, залишилися наші ветерани або, як я їх називаю, професіонали: Сергій Грішин, Юрій Бегень, Юрій Маметьєв й Олександр Дядюра. Крім того, залишився капітан команди Віктор Момот. Після травми зараз відновлюється Олексій Шведов. Також залучили молодих гравців Станіслава Дубеліра та Богдана Дзядика.

Називаючи четвірку гравців професіоналами, мали на увазі, що вони єдині отримують зарплатню?

Так, у нас тільки чотири гравці отримують зарплату.

Інші  любителі?

Так, вони навчаються у вищих навчальних закладах, у вільний час грають за нашу команду. Зарплатні вони не отримують.

В інших командах є професіонали?

За «Слобожанець» виступають збірники України, вони, мабуть, отримують зарплату. Взагалі, водне поло в Україні – це любительський вид спорту. Колись була професійна команда маріупольський «Іллічівець». Але підприємство відмовилося фінансувати ватерполістів, тепер гроші виділяє місто, а команда називається збірна Маріуполя. І це вже не професійна команда. Тепер тільки у Львові та Харкові є кілька професійних гравців.

Узагалі, слабшим «Динамо», порівняно з минулим сезоном, не стало?

Відповідь на це запитання дасть підсумкова таблиця чемпіонату України, зараз, на старті, не хотілося би про це говорити.

Що скажете про зміни у стані конкурентів?

Харківський «Слобожанець» втратив свого лідера – Микиту Апостола. Він виступатиме в чемпіонаті Росії. Це суттєва втрата для них. Тим не менш, у харків’ян є достатньо хороших молодих виконавців. Узагалі, це наш основний конкурент. Однозначно, непростий суперник, що засвідчила й наша перша очна зустріч. Усе вирішилося тільки в третьому та четвертому періодах. Напруження було до останніх хвилин, цього разу ми були сильнішими, сподіваюся, так буде й далі.    

А як справи в інших учасників вищої ліги?

Непогана команда ОНМА з Одеси. Вони цього року заявилися у вищу лігу. Вважаю, що в одеситів є майбутнє, адже в них непогані молоді виконавці. Хоча їм потрібно набратися досвіду. Непоганий підбір молодих ватерполістів у збірній Маріуполя. Збірна Київської області та харківський ХПІ залишилися на тому ж рівні, що й минулого сезону.

В яких містах планують матчі чемпіонату України?

Наступний тур також відбудеться у Дніпродзержинську, а потім у Харкові, Одесі та Львові. Ми прийматимемо останній тур, оскільки в нас літній басейн. Фінальний тур заплановано на червень.

Олег Петренко, спеціально для «Вголосу»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ