Мережа магазинів IKEA почала пропонувати своїм клієнтам незвичну послугу: тепер покупці матимуть змогу не сплачувати повну вартість меблів, а просто орендувати їх на якийсь час.

Пілотний проект вже запустили у Швейцарії: саме покупці з цієї країни зможуть першими скористатися нововведеннями, пише ВВС Україна.

"Ми з нашими партнерами будемо співпрацювати таким чином, що ви зможете орендувати меблі. Коли термін оренди сплине, ви віддаєте їх назад, і можете орендувати щось іще", – розповів виданню Financial Times голова керуючої компанії Inter IKEA Турбйорн Льоф.

"Замість того, щоб викидати меблі, ми трохи їх відремонтуємо і зможемо продати, тим самим продовжуючи термін життя продукту", – додає він.

Проект із запуску послуги оренди меблів – це частина масштабного плану IKEA, мета якого – збереження навколишнього середовища і зниження кількості відходів виробництва.

Аналітик роздрібної торгівлі Кейт Хардкасл у розмові з BBC зауважила, що ці заходи знаменують собою новий етап розвитку компанії, яка багато років займається продажем доступних меблів і наразі шукає нові підходи до ведення бізнесу.

Представник IKEA розповів, що компанія прагне, аби її клієнти "грали активну роль у розвитку економіки замкненого циклу". Завдання – дати їм змогу "купувати продукцію, користуватися нею і передавати її далі".

У вересні минулого року стало відомо, що шведська торговельна мережа IKEA вийде на український ринок.

Тоді ж повідомлялося, що перший магазин орієнтовно відкриється вже влітку 2019 року в ТРЦ Ocean Mall у Києві: асортимент включатиме зокрема меблі та аксесуари.

За словами представників IKEA, це буде не традиційний для компанії гіпермаркет, а відносно невеликий магазин. Такий формат – частина нової стратегії IKEA, мета якої – задовольнити вимоги сучасних споживачів, які хочуть робити покупки ближче до своїх домівок.

Київ – не єдине українське місто, куди зайде IKEA. Мережа також розглядає можливість відкриття магазинів і в інших регіонах.

ІА "Вголос": НОВИНИ