Глава Tesla Inc і мільярдер Ілон Маск пообіцяв приз в розмірі $ 100 млн за розробку кращої технології з уловлювання викидів вуглекислого газу. Про це пише Fox Business.

Уловлювання викидів, що викликають глобальне потепління, стає важливою частиною багатьох планів з контролю за зміною клімату, але на сьогоднішній день в цій технології невеликий прогрес, і зусилля зосереджені на скороченні викидів, а не на видаленні вуглецю з повітря.

Міжнародне енергетичне агентство заявило в кінці минулого року, що для досягнення країнами цілей за нульовими викидами необхідне впровадження технологій з уловлювання вуглецю.

«Я дам $ 100 млн як приз за кращу технологію уловлювання вуглецю», – написав Маск в своєму твіті. Пізніше він уточнив: «Подробиці будуть на наступному тижні».

Маск, який був співзасновником і продав компанію з інтернет-платежів PayPal Holdings Inc, тепер очолює кілька футуристичних компаній в світі. Окрім Tesla він керує ракетною компанією SpaceX і Neuralink, стартап, який займається розробкою інтерфейсів штучного інтелекту з надвисокою пропускною здатністю для підключення людського мозку до комп'ютерів.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ