Про це він повідомив на Космічному конгресі з питань астронавтики у місті Аделаїда, Австралія, передає Mashable.

Ілон Маск розповів про досягнуті успіхи компанії, а також про те, що вони будуть продовжувати вести світ до підкорення Марса за допомогою нової Big Falcon Rocket. Це буде надважка ракета, створити яку компанія сподівається вже до 2022 року.

Нова ракета-носій BFR буде висотою 106 метрів, діаметром 9 метрів, з корисним навантаженням до 150 тонн. Вона зможе вивести в космос міжпланетний космічний корабель заввишки 48 метрів, в якому передбачається обладнати 40 кабін для астронавтів.

У сучасній класифікації надважкі ракети – це можливість виведення на низьку навколоземну орбіту понад 100 тонн. Подібну тягу ракеті повинен забезпечити 31 двигун Raptor, встановлений у першому ступені ракети-носія. Такої ракети у людства ще не було. Створювана зараз NASA Space Launch System розраховує на можливість виводу на орбіту 131 тонни в максимальній комплектації.

«У кожній такій кабіні, швидше за все, буде розміщено по дві-три людини, таким чином, всього корабель зможе брати на борт близько 100 осіб», – повідомив Маск.

Однією з головних відмінних рис ракети-носія BFR стане можливість використовувати її багато разів, що призведе до суттєвого зниження витрат. Ілон Маск пообіцяв, що її вартість буде нижче, ніж у більшості великих сучасних пасажирських літаків. Приміром, ціна Airbus A380 в цей час складає близько 480 мільйонів доларів.

«Це просто божевілля – створювати складні ракети, а потім знищувати їх після лише одного запуску», – заявив він, зазначивши, що в перспективі нова ракетна технологія BFR повинна зробити наявний у його компанії в цей час ракетний флот «непотрібним».

«Ми почнемо будувати BFR через шість-дев'ять місяців і впевнені в тому, що зуміємо побудувати цю систему за п'ять років», – повідомив глава SpaceX.

«У 2022 році плануємо виконати два польоти до Марсу, а в 2024 році будуть виконані вже чотири польоти – двох вантажних кораблів і двох кораблів з астронавтами», – додав він.

Маск уточнив, що в завдання цих перших експедицій буде входити підтвердження наявності води для виробництва палива та підготовка первинної інфраструктури для наступних етапів колонізації Червоної планети.

Він також підкреслив, що нова ракетна технологія його компанії в майбутньому зможе успішно використовуватися не тільки для космічних польотів, але і як транспортний засіб на Землі.

Він уточнив, що політ з будь-якої точки Землі до будь-якої іншої не буде перевищувати однієї години. Приміром, з Нью-Йорка в Шанхай можна буде дістатися за 39 хвилин, а з Нью-Йорка в Лос-Анджелес за 25 хвилин.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ