За словами Маска, інженери SpaceX і Boring Co відправляться в Таїланд найближчим часом, повідомляє НВ з посиланням на CNET.

«Інженери SpaceX і Boring Co відправляться в Таїланд, щоб дізнатися, чи можемо ми бути корисні уряду. Ймовірно, є багато складнощів, які важко оцінити, не перебуваючи на місці», – написав Маск в своєму блозі.

Фахівці Маска привезуть з собою потужні акумулятори Powerwall виробництва Tesla Motors. Вони можуть виявитися необхідні для роботи насосів, що відкачують воду з печери.

«Може, варто спробувати прокласти нейлонову трубу діаметром в один метр або вужчі трубки крізь мережу печер і наповнити їх повітрям як надувний повітряний замок», – запропонував Ілон Маск. Також Маск написав, що у його компанії є «вдосконалений радіолокатор».

Нагадаємо, наприкінці червня дванадцять футболістів-підлітків юнацької футбольної команди «Академія диких кабанів» і її тренер загубилися в печері Кхао Луанг в провінції Чіанграй на півночі Таїланду. Хлопці пішли на прогулянку серед скель, але їх подорож перервала злива. Саме негода і вода, що залила печеру, завадили їм вчасно вийти на світло.

2 липня рятувальники знайшли підлітків і їхнього тренера, які загубились у печері Кхао Луанг на півночі Таїладу. Їхні пошуки тривали дев'ять днів – дітей розшукували тайські дайвери і міжнародні фахівці. А біля входу в печеру чекали і молилися батьки.

Участь у рятувальній операції також брав український дайвер Всеволод Коробов. Він пройшов найскладнішу трикілометрову ділянку в затопленій печері.

Відзначається, що діти можуть залишитися в печері на кілька місяців, оскільки печера регулярно затоплюється під час сезону дощів, який триває до вересня – жовтня. Всі спроби відкачати воду до сих пір не були успішними.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ