Про це повідомляється на Twitter акаунті винахідника.

Dragon 2 – цедуже модифікована версія вантажівки Dragon, яка вже успішно літає до МКС. У корабля майже моноблочна конструкція. Човник здатний відправляти 2,5 тонни вантажів і до чотирьох осіб. Без вантажів він може піднімати на орбіту до семи осіб.

 

За запевненням Маска, нова версія повторно використовуваної ракети Falcon 9 вже через рік зможе повторно відправитися в космос всього через 24 години після посадки її першого ступеня на Землю.

Для відправки людей до МКС SpaceX і Boeing створюють пілотовані кораблі Dragon 2 і Starliner відповідно. Їх безпілотні випробування заплановані на серпень 2018-го. На листопад 2018 року намічений пілотований політ Starliner, на грудень - Dragon 2.

У січні 2018 року Рахункова палата США підготувала звіт, в якому стверджувалося, що висока ймовірність того, що Dragon 2 зможе пройти сертифікацію для пілотованих запусків не раніше грудня 2019 року, а Starliner - не раніше березня 2020 року.

У NASA розглядають можливість перетворення випробувальних пілотованих місій Dragon 2 і Starliner на оперативні, що передбачає збільшення чисельності екіпажу і термінів його перебування на МКС.

У даний час тільки Росія і Китай мають оперативні можливості з доставки людей на навколоземну орбіту, однак азіатській країні заборонено доступ на МКС через обмеження з боку США.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ