Про це повідомляє Espreso.tv.

23 березня користувач Twitter звернувся до директора компаній Tesla та SpaceX Ілона Маска із закликом видалити Facebook сторінку. Маск пожартував, відповівши «Що таке Facebook?».

Однак користувачі почали тиснути на Маска зі словами: «Якщо ти чоловік, видали сторінку SpaceX з Facebook».

У результаті винахідник заявив, що не знав, що така сторінка існуює і додав, що зараз же видалить. Згодом користувачі почали викладали скріни вже видалених сторінок Tesla та SpaceX.

Зазначається, що останнім часом користувачі почали масово видаляти свої сторінки у Facebook у зв'язку зі скандалом про масовий витік персональних даних із соціальної мережі. 

Нагадаємо, 17 березня стало відомо, що британсько-американська компанія Cambridge Analytica зібрала у 2016 році дані профілів 50 млн користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. 

Метою збору даних начебто було створення програмного забезпечення для передвиборчої кампанії кандидата у президенти США Дональда Трампа для передбачення електоральних рішень.

Facebook звинувачення відкидає і зазначає, що дані були надані компанії Cambridge Analytica користувачами добровільно.

Згодом Єврокомісія заявила, що вимагає пояснень у Facebook щодо несанкціонованого використання персональних даних користувачів під час передвиборчої кампанії Трампа. 

У результаті скандалу голову компанії Cambridge Analytica відсторонили від виконання обов'язків. 

ІА "Вголос": НОВИНИ