Про це йдеться в доповіді, оприлюдненій у четвер на брифінгу в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

«Випадки, задокументовані і проаналізовані УВКПЛ в цьому звіті, свідчать про те, що під час бойових дій під Іловайськом усі сторони конфлікту припускалися серйозних порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права», - мовиться в документі.

Окрім того, у нього зазначається, що деякі з порушень, імовірно, є військовими злочинами.

В аналізі також зауважується, що українська влада не повною мірою провела розслідування злочинів під Іловайськом.

Управління верховного комісара ООН з прав людини рекомендує владі України продовжити процес ратифікації Римського статуту та внесення змін до Кримінального кодексу, які дозволять здійснювати кримінальне розслідування міжнародних злочинів на національному рівні.

Правоохоронним органам України рекомендується проводити неупереджене розслідування всіх заяв про порушення прав людини.

Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв українські бійці потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області.

За попередніми результатами розслідування, втрати особового складу українських Збройних сил, Національної гвардії, МВС під Іловайськом склали 366 загиблих, 429 поранених, 128 потрапили в полон, 158 вважаються до цього часу зниклими безвісти.

Військовий прокурор Анатолій Матіос відмовився називати конкретні прізвища і заявив, що головною причиною «Іловайської трагедії» стало вторгнення на територію України понад 3,5 тисяч військовослужбовців регулярної армії РФ без оголошення війни.

ІА "Вголос": НОВИНИ