Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському повідомив Кирило Мартинов, політичний оглядач російського опозиційного видання «Новая газета».

Відповідаючи на питання, чи змінився, на його думку, імідж Росії після проведення Чемпіонату світу з футболу, Мартинов сказав:

«Впадає в очі, що в Росію приїхали люди з тих країн, які від Росії максимально далеко — як географічно, так і політично. Якщо розібратися, це зовсім не виглядає як перемога російського політичного режиму, тому що мінімальна кількість людей приїхало з України, мінімальна кількість уболівальників приїхало з Польщі та з Великобританії і так далі».

«Я спостерігав на вулицях Москви, як проходили ці гуляння і святкування, дійсно величезна кількість людей приїхали з країн Латинської Америки, з якими нинішнє російське керівництво не встигло посваритися і ще, може бути, цього й не станеться...», — додав Мартинов.

Водночас, за його словами, на зміну іміджу Росії у контексті Чемпіонату могли сильно вплинути фейкові новини.

«Є різні точки зору, мені здається, все... що сталося з іміджем Росії можна описувати у логіці фейків. Тому що для однієї категорії людей ... був створений той образ Росії, який заснований на певній добірці фактів. І люди, які пишуть, що в Росії нормально пройшов Чемпіонат світу з футболу, вони всієї повноти картини не бачать», — наголосив журналіст.

ІА "Вголос": НОВИНИ