Списки висуванців до Чернівецької міської і районних у місті рад, передвиборчі партійні програми міської і районних організацій затвердила 26 січня конференція Чернівецької міської організації Партії Регіонів, в роботі якої взяли участь 66 делегатів. Голова міськорганізації ПР, завкафедрою Буковинського державного медичного університету, який свого часу був першим послом незалежної України в Індії Георгій Ходоровський ознайомив однопартійців з актуальними проблемами виборчої кампанії та основними напрямками діяльності партії на сучасному етапі.

За його словами, завдання Партії регіонів полягає в тому, щоб вивести Україну з кризи, стабілізувати ситуацію, забезпечити ріст ВВП не менш, ніж на 12%, знизити рівень безробіття, створити нові робочі місця, забезпечити гідні зарплати та пенсії. ПР виступає за децентралізацію влади, розширення повноважень і зміцнення місцевого самоврядування, прямі вибори керівників регіонального та місцевого рівня, євроінтеграцію України при одночасному збереженні і розвитку дружніх відносин з Росією. Георгій Ходоровський наголосив на тому, що партія нестиме відповідальність за взяті на себе зобов’язання і її представники готові будуть піти добровільно у відставку у разі їх невиконання.

Конференція підтримала передвиборчу програму Партії «Добробут-народу! Владу – регіонам», затвердила передвиборчі партійні програми міської і районних організацій, які містять бачення організації життєдіяльності територіальної громади міста.

Заявлено, що Партія регіонів має намір здобути не менше 30% мандатів у міській та районних радах.

Партійний список Регіонів до міської ради очолив Георгій Ходоровський. Серед кандидатів у депутати до міської і районних рад більшість становлять керівники підприємств малого та середнього бізнесу, науковці, студенти, лікарі.

Міська організація рекомендувала обласній конференції 10 партійців до списку кандидатів в депутати облради, серед яких в основному керівники облорганізації ПР, обласної молодіжки, екс-голова облорганізації «Трудова Україна».

Окремі делегати конференції визнали, що на президентських виборах «потеряли чуйку» та недооцінили головного політичного опонента, але тепер мобілізувалися і не мають наміру програвати.

Заступник голови облорганізації Ігор Шкробанець зазначив, що звернення «товаріші» у них вкрали одні, «друзі» – інші, тому в Партії регіонів залишилися добрі люди, які не прагнуть революцій, а хочуть лише правди та добра усій Україні. За його словами, люди за цей рік вже переконалися, що неправда, отримана силою, робить крок назад, тому перемагати Регіони мають намір лише чесно, правдою.

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ