Сьогодні, 19 жовтня, у Львові побував Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Юдді Кріснанді, повідомляє кореспондент «Вголосу». Під час прес-конференції пан посол заявив, що індонезійці дуже мало знають про Україну і він хотів би познайомити своїх громадян з українцями ближче. Юдді Кріснанді запропонував для початку провести тиждень Індонезійської культури у Львові.

Серед продукції, яка б могла зацікавити українців, посол назвав індонезійські каву, чай, оригінальні меблі, адже Індонезія займає друге місце у світі за лісовими тропічними насадженнями. Зараз індонезійський уряд визначається, яка з провінцій країни й яке з міст могли б співпрацювати зі Львовом.

Відомо, що українці можуть подорожувати в Індонезію без віз і перебувати у цій країні як туристи до 30-х днів. Якщо торік 12 тис. українців відвідали Індонезію, то вже цього року ця кількість становить 22 тисячі. Натомість лише дві тисячі індонезійців побували цього року в Україні.

Велика відстань між нашими державами не сприяє активному туризму. Але Юдді Кріснанді вважає, що є чимало способів дістатися до столиці Індонезії Джакарти, скажімо, через Стамбул або Дубаї. Вже в липні наступного року, за його словами, зі Стамбулу можна буде потрапити прямим рейсом на Балі.

ІА "Вголос": НОВИНИ