Про це йшлося під час звіту депутатів фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Львівській міській раді за 2017 рік у понеділок, 27 листопада, передає кореспондент «Вголосу».

Як і минулого року, БПП «Солідарність» прозвітувала першою серед інших фракцій у міськраді. Серед цьогорічних ініціатив депутатів фракції, зокрема такі: ініціювання питання необхідності внесення змін до Правил благоустрою м. Львова; організація громадських слухань щодо недопущення будівництва на території громадського простору на вул. О. Кульчицької, 18;  ініціювання викупу спортивного комплексу «Торпедо» ЛМР для суспільних потреб територіальної громади міста; розробка проекту ухвали «Про затвердження Програми навчання водному поло у загальноосвітніх навчальних закладах м. Львова на 2017-2018 роки»; ініціювання питання внесення змін до процедури отримання дозвільних документів на розміщення літніх майданчиків у м. Львові; розробка та реалізація ініціативи вдосконалення системи під час головування за Громадські проекти тощо.

Також у сфері охорони історичного середовища у 2017 році депутати БПП ініціювали запобігання обвалу балконів в історичній частині Львова. Як додав Сергій Івах, депутати фракції БПП мають намір добитися максимального збільшення коштів на цю мету задля виконання якомога більшого об'єму робіт у місті у 2018 році.

У сфері забезпечення належного стану житлового фонду депутати подбали про забезпечення очищення території стихійного сміттєзвалища на вул. Богданівській, 11 та впорядкування території, де були розташовані відкриті каналізаційні  люки підприємства «Львівський завод залізобетонних виробів №2».

Що ж до соціальної сфери, зокрема реалізації проектів, варто відзначити такі: «Поступися місцем тому, хто носить життя», «Про затвердження у Львові експериментальних дорожніх знаків», «Надання підтримки учасникам «Спілки спілки ветеранів Шевченківського району» у закупівлі сертифікатів на ліки» тощо.

Також депутати попрацювали задля покращення рівня освітлення у місті, озеленення та благоустрою парків і скверів, водопостачання, покращення стану вулично-дорожньої мережі, каналізування, закупівлі обладнання для медичних закладів, вдосконалення транспортного сполучення, паркування та безпеки дорожнього руху у місті.

Депутати фракції БПП посприяли і відновленню занедбаних дошкільних навчальних закладів та вдосконаленню освітніх закладів міста загалом, а також організації освітніх та культурних заходів, як от: проведенню виставки «Андрей Шептицький: великий незнаний», відкриттю пам'ятних дощок видатним діячам.

У сфері спорту депутати долучилися до збільшення кількості та облаштування дитячих і спортивних майданчиків, зокрема дитячого майданчика на вул. Сорочинській, 4-8 та спортивного майданчика на вул. Чорновола, 45. Також популяризації спорту, зокрема вдосконаленню програми «Дитячий тренер», взяли участь у вдосконаленні програми «Відкриті кубки Львова» тощо.

Голова фракції Петро Адамик під час звіту зазначив: «Ми маємо (у Львові, – ред.) «вал» будівництва житлових кварталів, але дуже мало, на жаль, будівництва інфраструктурних об'єктів, в тому числі об'єктів спортивної інфраструктури». Відтак він акцентував на роботі фракції щодо недопущення забудови спортивних майданчиків та стадіонів у Львові.

Всі депутати фракції залучені в роботу постійних депутатських комісій, з них троє є головами комісій. Петро Адамик – голова фракції, член комісії конкурентноспроможності, сталого розвитку та підприємництва, Уляна Пак – заступниця голови фракції та представниця комісії фінансів та планування бюджету, Роман Грицевич секретар комісії з питань комунальної власності, Остап Доскіч – голова комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики, Сергій Івах – секретар комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, Григорій Козловський – секретар комісії фінансів та планування бюджету, Юрій Моравецький – голова комісії з питань землекористування, Володимир Роп'як – заступник голови гуманітарної комісії, Іван Рудницький – комісія інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики, Віталій Свіщов – голова комісії молодіжної політики, культури та спорту.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ