Про це у Facebook написав директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Петро Порошенко виявився простішим і примітивнішим, ніж здавався. Його хитрість і спритність, брехливість, красномовство, блеф, нескінченні «розводки» і підбурювання всіх проти всіх, добре працюють поки люди терплять і сподіваються на нього, а ситуація не загострюється. Якщо все стає погано для нього, тоді він поводиться як звичайний маленький Янукович. Він відкрито стає жорстоким, злим, жадібним і цинічним. Порошенко віддає наказ про розгін блокадників напередодні Дня Добровольців, демонстративно показуючи людям, що з цього дня не українці, а він Господар країни. Порошенко втомився прикидатися президентом всіх українців, до великого задоволення свого партнера Путіна, якого він так і не зміг за три роки війни проти Росії назвати своїм ворогом.

Віддавши наказ, про розгін блокадників, він прекрасно розуміє, що не правий і що він несправедливо використовує силу - спецназ, яку йому вручила Україна в надії, що він використає її на добру справу - захист країни і боротьбу зі злочинністю. На жаль, замість цього, він використав силовиків для захисту тих, хто під час війни торгує з ворогом і наживається на цьому.

Більш того, спецназ СБУ і МВС це був останній редут його захисту в разі виникнення надзвичайної ситуації в країні і прямої загрози життю і здоров'ю Президента. А він використав їх для того щоб «стравити» волонтерів, добровольців, воїнів АТО зі спецназом СБУ і МВС, заодно успішно дискредитувавши їх в очах громадян України. З волі Порошенка в ЗМІ та інтернеті піднялася справжня «радянська хвиля» ненависті до блокадників. Путін буде задоволений - «український шатун» розбушувався. Що й потрібно було довести. Більш того, авторитарний Порошенко розраховує, що змушуючи силовиків СБУ і МВС боротися з власним народом, він намертво зв'яже їх зі своєю політичною долею і це велика помилка. Так чинив і Янукович під час Майдану.

Ситуація стає зрозумілою для всіх крім президента і його оточення: ображаючи і гризучи Україну, Порошенко автоматично потрапляє в руки Кремля. Бо, якщо президент країни не спирається на народ України, то заради утримання влади, за всяку ціну, йому доведеться спиратися на силу Путіна. Все, коло замкнулося. Тепер Порошенко потрапив в пастку Путіна, який вибирає способи його «використання» в залежності від своїх відносин з президентом США Трампом і ситуації в Україні.

Україна до останнього сподівалася, що президент Порошенко ще зможе різко змінитися і стати на український, реформаторський, демократичний шлях. На жаль, все пішло за гіршим сценарієм ... Тепер і від нього вже мало що залежить - логіка формування авторитарного режиму особистої влади без опори на народ, за рахунок насильства і брехні, вимагає певних кроків. Що стосується ворогів Порошенка, тепер вся справа в точному часі або «техніці». А приводів для народних протестів тепер буде щодня все більше і більше. А силовиків, яких можна буде використовувати проти народу, буде все менше і менше», - написав він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ