Баба Нюся, яка мешкає в Оброшино, що на Львівщині, підкорила мережу галицьким гумором, діалектом та розповідями про українські традиції, йдеться у сюжеті телеканалу НТА.

Насправді ж всього за декілька хвилин, із хустиною на голові та застосунком на смартфоні, на 82 –річну бабу Нюсю перетворюється молода мама. 28-річна Вікторія розповідає, що образ баби Нюсі в Інстаграмі збірний, ім’я вигадане , але історії справжні. За її словами, ще коли їздила електричкою на навчання, то наслухалася чимало приповідок про традиції та ставлення до життя. Тому три роки тому вирішила, що буде нести їх в маси.

Блогерка запевняє, що головне в образі не зовнішність, а діалект.

«Стає сумно, коли розумієш, що цей діалект може пропасти. Тому що ми розуміємо, що покоління оце, наші бабусі, хто розмовляли діалектом, вони також не вічні. Якщо ми будемо забувати, то і про цей діалект забудуть», - поділилася Вікторія.
Справжньої популярності ролики набули саме у час карантину.
«Люди дуже хотіли позитиву. Я бачила багато переглядів і люди просто дякували», - розповідає жінка.
Схвальні відгуки вже приходять зі Сполучених Штатів, Японії, де є українці. Улюблена справа ще й привабила рекламодавців, які співпрацюють з дівчиною в соцмережах.
«В Україні україномовного контенту не так багато. Тим більше контенту, який можуть дивитись всі: і діти і дорослі», - говорить Вікторія.
Також в баби Нюсі вже з’явилася ціла родина вигаданих персонажів, в яких перевтілюється Вікторія. Кожен з них - типовий для Галичини. До прикладу, Нюсина донька на заробітках у Польщі, сусідка Стефка має родичів в Канаді, а онучка баби Нюсі відображає молодіжний світ і не поспішає виходити заміж.

Сама Вікторія – бухгалтер за освітою, однак ще з в 8 класу свої акторські вміння застосовувала у театрі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ