Про це «Вголос» дізнався із даних Єдиного реєстру судових рішень.

Інтереси Громадської організації «Ініціативи майбутнього» представляє юрист Олег Скупінський, який із липня 2016 року є адвокатом Харківського тракторного заводу.

Так, ГО «Ініціативи майбутнього» (код ЄДРПОУ 42079591) очолює Олександр Павлович Воробей, який нещодавно повідомив, що начебто мав особисту зустріч із головою НАЗК Олександром Мангулом. За підсумками зустрічі Воробей поширив інформацію від імені НАЗК начебто про наміри скерувати до суду адмінпротоколи щодо порушень законодавства збоку нардепа Андрія Павелка.

У Громадській Раді при НАЗК з цього приводу зауважили, що Воробей ніколи не мав особистою зістрічі із Мангулом, а поширена ним інформація щодо Павелка – не відповідає дійсності, бо перевірка декларацій ще триває.

Як вдалося уточнити журналістам «Вголос», насправді, нещодавно особисту зустріч із Мангулом мав інший представник ГО «Ініціатив майбутнього» - Олег Скупінський. Він співпрацює з ГО на підставі договору про надання юридичних послуг і паралельно є автором заяв, які були подані до різних правоохоронних органів щодо діяльності нардепа Андрія Павелка.

Згідно з даними Реєстру судових рішень, окрім вказаної ГО, Скупінський працює також і на Харківський тракторний завод (ХТЗ), що належить сьогодні бізнесмену Олександру Ярославському.

Так, Скупінський представляв інтереси ХТЗ в рамках кримінального провадження № 22016220000000071 та домагався зняття арештів з рахунків та активів заводу.

Із відкритих джерел відомо, що дружина Скупінського - Скупінська Олена Вадимівна - працює суддею у місцевому суді м. Дніпро. Самі ж Скупінські родом з Луганської області, де мають дві квартири. Ще одні апартаменти подружжя має в окупованому Криму – м. Алушта, а також квартиру на 152 м.кв – у Дніпрі.

Олег Скупінський є власником юридичної компанії ПП «Українська юридична група», фірми ТОВ «ВАВІЛОН-ІНДАСТРІ АРТ» та співвласником ТОВ «УКРМЕТІНВЕСТБУД».

Доходи юриста Скупінського, згідно із декларацією дружини, досить скромні. За 2017 рік він заробив трохи більше 170 тис. грн від зайняття підприємницькою діяльністю, в той час як йогодружина-суддя заробила понад 1,3 млн. грн.

Нагадаємо, напередодні у НАЗК повідомили про випадки шахрайства, до яких причетна і ГО «Ініціативи майбутнього».

Зокрема, представники ГО телефонували декларантам, представлялися співробітниками НАЗК та намагатися уточнити інформацію по деклараціям. Також, голова ГО Олександр Воробей зробив заяву від імені голови НАЗК, яких насправді Мангул не робив.

ІА "Вголос": НОВИНИ