Про це повідомив адвокат Ставицького Юрій Іващенко:

«Комісія з контролю за файлами Інтерполу на 99 сесії прийняла рішення про припинення розшуку Едуарда Ставицького. Сьогодні отримано офіційне підтвердження з Інтерполу і від Комісії з контролю за файлами Інтерполу, що скарга Едуарда Ставицького повністю задоволена, його кримінальне переслідування визнано політичним. Комісія взяла до уваги наші аргументи».

Як відомо, 24 березня 2014 року ГПУ голосила Ставицького в розшук. Його підозрюють у розкраданні коштів в особливо великому розмірі. На сайті Інтерполу 4 серпня з'явилася інформація, що Ставицький оголошений в розшук по лінії цієї організації. У грудні 2016 року правоохоронні органи Ізраїлю повідомили, що продовжують розглядати запит ГПУ про екстрадицію в Україну екс-міністра Ставицького. З відповідним запитом до Ізраїлю їздив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Як уже писав Вголос, Інтерпол відмовився оголошувати у розшук нардепа-втікача Олександра Онищенка, стосовно якого НАБУ розслідує «газову справу». Також Інтерпол офіційно підтвердив, що зняв з розшуку колишнього президента України Віктора Януковича та його сина Олександра

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ