Про це у програмі «Відповіді» з Ольгою Лень на «Еспресо.TV» заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

За його словами, йому невідомо, чи подавалися подання в Австрію щодо екстрадиції Фірташа і взагалі про існування кримінального провадження, в якому Фірташ мав би статус обвинуваченого.

«Але в разі отримання відповідної інформації від українського слідства, його безумовно подадуть у розшук та на екстрадицію. Взагалі це тема доволі делікатна, і вона потребує системного підходу. Я нещодавно був у штаб-квартирі Інтерполу. Як би цинічно нам це не видавалося, але в їхніх діях є певна система. Коли ти їм кажеш: ви нам відмовляєте у оголошенні в міжнародний розшук через Інтерпол убивць, які вбивали мирних людей на Майдані, вони відповідають: ми ж вам не кажемо, що вони не вчиняли злочину, і ваш випадок не є унікальним у цьому сенсі. І виносять нам товстелезні теки узагальнених практик Інтерполу по всьому світу», – розповідає Єнін.

Також він зазначив, що в Інтерполі, який існує понад 50 років, виробили певні застереження, щоб уникати конфліктних ситуацій.

«Ми не кажемо, що ця людина не винувата, просто ви маєте розшукувати її іншими каналами», – цитує слова відомства заступник генпрокурора.

ІА "Вголос": НОВИНИ