Про це повідомив генеральний директор КІА Олег Містюк в інтерв’ю Інтерфакс-Україна

«Угода має бути переглянута і, можливо, навіть розірвана. За останній рік Mosquito не займався розширенням через фінансові проблеми», — сказав він.

За словами гендиректора агентства, власник Mosquito Mobile Олександр Адаріч рефінансував за рахунок власних грошей усі заборгованості проектної компанії Mosquito Mobile перед Фідобанком, повністю очистив компанію від банківських боргів, але $5 млн для завершення проекту в нього не було.

Містюк повідомив, що ця операція обговорювалася з чотирма інвесторами зі Швейцарії, України та США, але перепродати її було непросто.

«Я сподіваюся, що на наступну інвесткомісію Mosquito Mobile прийде з підписаною зобов'язальною угодою з тим із чотирьох інвесторів, хто вийшов до фіналу. Стимулюю його завершити проект якнайшвидше, але в міста, чесно кажучи, за рік терпіння вже вичерпано, і є бажання самостійно завершити проект», — додав гендиректор КІА.

Він зазначив, що це бажання пов'язане зі зростанням необхідності розвитку проекту «Смарт-сіті» для Києва. Зокрема, на станціях метрополітену до міської мережі мають бути підключені камери спостереження.

«У рамках проекту WiFi у метрополітені була умова для інвестора, щоб він поставив камери з розпізнаванням обличчя. Місто поступово своїми камерами наближається до метрополітену, які інвестор мав поставити своїм коштом», — наголосив О.Містюк.

Нагадаємо, що влада Києва та Mosquito Mobile у грудні 2014 року підписали договір про будівництво мережі WiFi у київському метрополітені.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ