Лондон і Вашингтон пошкодують про затримання танкера з іранською нафтою, заявляють у КВІР.

Про це заявив у четвер заступник командувача Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Алі Фадаві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Алі Фадаві, судно перевозило вантаж.«Ми орендували це судно й ми перевозили вантаж. Їхні дії були нерозважливими, й вони, звісно, пошкодують про скоєне», - сказав Алі Фадаві. Він додав, що Тегеран вдасться до «дій у відповідь». За його словами, «якби ворог хоч трохи оцінив можливі наслідки, він так не вчинив би (не затримував би танкер - ІФ)».

Зазначимо, що президент Ірану раніше заявив про неприємні наслідки, з якими зіштовхнеться Британія у разі затримання танкера поблизу Гібралтару. Нагадаймо, влада Гібралтару, британської заморської території, затримала 4 липня танкер Grace 1, який, імовірно, постачав іранську нафту до Сирії, що є порушенням санкцій ЄС щодо Сирії.

Міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель потім повідомив, що влада Гібралтару затримала танкер на прохання, яке американська влада направила Великій Британії. Влада Гібралтару, в свою чергу, заявила, що діяла за власною ініціативою.

Нагадаймо, США заявили про збільшення санкцій щодо Ірану за розширення своєї ядерної програми за межі ядерної угоди 2015 року, яку Вашингтон більше не підтримує.

ІА "Вголос": НОВИНИ