«До завершення року залишилися лічені дні, а влада так і не придбала житло 96-літній зв’язковій Ользі Ільків. Ця людина заслужила хоч на схилі літ жити в нормальних умовах», - зазначила Ірина Сех. 

Вона нагадала, що «Яворина» в січні 2016 року звернулася до Львівської обласної ради з клопотанням про придбання житла для легендарної зв’язкової. 

«Після численних звернень рішенням обласної ради 13 вересня 2016 року було передбачено співфінансування у сумі 400 тисяч гривень на придбання житла Ользі Ільків як субвенція із загального фонду обласного бюджету міському бюджету м. Львова. Ще 400 тисяч мало бути виділено з бюджету м. Львова. У листопаді ми звернулися із запитом, в якому вимагали від міської ради поспішити, бо не було оформлено міжбюджетний трансферт між обласним та міським бюджетом Львова, щоб  переказати кошти. І зараз все йде до того, що кошти не буде використано, а Ольга Ільків і далі залишиться без житла», - зазначила Ірина Сех. 

За її словами, після звільнення та повернення до Львова Ольга Ільків була змушена роками працювати двірником, щоб отримати помешкання і забрати дітей з інтернату. «Тоді їй вдалося здійснити свою мрію. Але, на жаль, і зараз Ольга Ільків живе в далеких від комфорту умовах. Її крихітна квартирка в катастрофічному стані. Ця мужня горда жінка ніколи не скаржилася на долю й нічого не просила. Тим не менше, сучасне покоління українців у великому боргу перед нею. І бодай цього року Львівщина має подбати про належне житло для неї», - зазначає Ірина Сех.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ