Голова Львівської обласної організації УРП „Собор” (Матвієнка) Ірина Лукавецька заявила, що суд визнав легітимність реєстрації УРП „Собор” під її головуванням.

Про це Ірина Лукавецька заявила сьогодні під час прес-конференції.

«В Україні є лише одна УРП „Собор” і очолює її Матвієнко. Колишні члени нашої організації, які дуже хотіли блоку з БЮТ, залишили ряди партії. Левко Лук’яненко є в списку БЮТ, де він числиться як безпартійний”, -- зазначила Ірина Лукавецька.

Ірина Лукавецька заперечує інформацію про те, що суддя переніс розгляд справи щодо реєстрації ЛОО УРП „Собор” з Галицького у Франківський районний суд Львова. „Збанкрутілі політики будуть говорити все, що завгодно, але це не означає, що ми повинні на все реагувати”, ― зазначила вона.

За її словами, Ростислав Новоженець та решта колишнього керівництва обласної організації вже не є членами УРП „Собор”, оскільки вони не подали заяви на членство у перереєстрованій організації, хоча Ростислав Новоженець і його прихильники далі займають приміщення обласної організації.

Ірина Лукавецька зазначила УРП „Собор” налічує зараз на Львівщині 1,5 тисячі членів, що, за її словами, майже вдвічі менше, ніж декілька місяців тому.

Вона поінформувала, що вже ліквідовано і проведено нові установчі збори двадцяти трьох місцевих організацій УРП „Собор”, зокрема у Львові, Бродах, Моршині, Миколаєві, Дрогобичі , Буську.

Як повідомляло агентство, заступник голови ЛОО УРП „Собор” (Лук’яненка) Віталій Ілик поінформував, що 16 січня суд за позовом Львівської обласної організації УРП „Собор” до Львівського обласного управління юстиції перенесено з Галицького районного суду міста Львова у Франківський.

Раніше ЛОО УРП „Собор” (Лук’яненка) подала позовну заяву в Галицький районний суд м. Львова на Львівське обласне управління юстиції, яке зареєструвала тотожну парторганізацію ЛОО УРП „Собор”.

22 жовтня 2005 року делегати позачергового з’їзду УРП „Собор” обрали виконуючим обов’язки голови партії Левка Лук’яненка. Анатолій Матвієнко назвав рішення з’їзду нелегітимними, а себе повноправним головою партії. Згідно із даними Мін’юсту саме Матвієнко є головою УРП „Собор”.
УРП „Собор”-Матвієнка після цього ввійшла до блоку „Наша Україна”, а УРП „Собор”-Лук’яненка об’єдналася із БЮТом.

Згодом від імені голови УРП „Собор” Анатолія Матвієнка за грубі порушення статуту партії ЛОО УРП „Собор” ліквідовано на конференції ЛОО УРП „Собор” 13 листопада. На цій же конференції створено новий осередок, головою якого обрано Ірину Лукавецьку.

Голова ЛОО УРП „Собор” Ростислав Новоженець, який визнає легітимним лідером партії Лук’яненка, назвав це провокацією.

Прес тайм


ІА "Вголос": НОВИНИ