Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час прес-конференції у Львові.

«Поступ у питанні є. Зараз сторони спільно з нашими європейськими партнерами напрацьовують компромісний варіант», – сказав він.

Міністр наголосив, що є «принципова домовленість з європейськими партнерами, що угоду про спільний авіаційний простір буде підписано 2015 року».

«У нас ще є півроку», – додав Пивоварський.

У травні президент Порошенко заявив, що ЄС готовий підписати угоду вже в червні.

Нагадаємо, що угода про «відкрите небо» між Україною та Європейським Союзом залишається заблокованою через неврегульоване питання Гібралтару

Довгий термін вирішення цієї проблеми був пов'язаний із політичною ситуацією у Великій Британії (референдум у Шотландії), потім аналогічні проблеми мала Іспанія (референдум у Каталонії).

Угоду про авіаційний простір між Україною та ЄС парафували у Вільнюсі 28 листопада 2013 року. Документом, окрім гарантування безпеки польотів та сертифікаційних регламентів, передбачено зняття обмежень на виконання рейсів іноземних перевізників в Україну, українських – до країн Європи.

Нагадаємо, підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною та країнами Євросоюзу очікували ще 5 червня 2014 року під час засідання Ради міністрів ЄС. Втім, підписання угоди відклали.

При цьому це не вперше ЄС відклав підписання угоди про спільний авіаційний простір. 

ІА "Вголос": НОВИНИ