Італійська мафія захотіла нажитись на коронавірусних проблемах країн та присвоїти частину виплат із масштабного фонду спасіння європейської економіки.

Про це повідомляє Bloomberg.

Представники найбільших угруповань, у тому числі «Ндрагети» з регіону Калабрії та знаменитої сицилійської «Коза Ностри», почали вступати до підприємств із різних секторів у надії отримати фінансову допомогу від Євросоюзу.

За даними поліції, злочинці ретельно вибирають компанії-«жертви». Більшість з них належать до ІТ-індустрії, або пов'язані з екологічними проектами. Саме вони були раніше вибрані керівництвом ЄС у якості пріоритетних отримувачів субсидій.

Мова йде про безпрецедентний за своїм розміром і функціями фонд відновлення європейської економіки. Він внесений у зовнішній бюджет ЄС та розрахований на 1,8 трильйона євро. Передбачається, що фонд буде фінансуватися за рахунок облігацій, випущених від імені Єврокомісії та розподілятися у вигляді пільгових кредитів та грантів. Надалі заборгованість буде погашатися новими податками, введеними в ЄС.

Очікується, що частка Італії, як однієї з найбільш постраждалих від коронавірусу країн, складе 209 мільярдів євро. Як саме мафіозі збираються виводити отримані кошти від компаній, не уточнюється. Зазвичай злочинці надають цим компаніям фінансування у вигляді кредитів або нав'язують їм своє партнерство.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

Кладовища заповнені жертвами COVID-19: дочка 2 тижні тримає тіло своєї матері у вітальні, бо не може її похоронити

НБУ встановив офіційний курс долара та євро на п'ятницю, 5 березня 2021 року. 

ІА "Вголос": НОВИНИ